Ögonlocksoperation

Ögonlocksoperation

Med åren mister huden kring ögonen sin naturliga elasticitet och spänst. Detta kan medföra att huden blir rynkig och att det bildas veck och påsar på ögonlocken. Med ögonlockskirurgi kan man med stor precision avlägsna överflödig hud och underhudsvävnad. På så sätt kan man återskapa den ursprungliga ögonlocksformen vid en ögonlocksoperation (ögonlocksplastik).

Skälen till att ingreppet görs är många. En del vill göra operationen för att de upplever obehag med tungt hängande ögonlock, andra för att öppna upp och förbättra synfältet. Men de allra flesta vill helt enkelt förändra sitt utseende och se lite piggare ut.

Att ha påsar i de undre ögonlocken kan också innebära en psykologisk effekt då man utseendemässigt kan uppfattas som äldre och tröttare än man känner sig.

Din plastikkirurg kommer att lyssna och rådgöra med dig inför din ögonlocksoperation och anpassar den efter dina förutsättningar. Vi utför privat ögonlockskirurgi och endast i undantagsfall vid medicinsk indikation via Region Stockholm.

Hos oss kan man som privat patient ta bort små skönhetsfläckar, vaglar och vårtor på och omkring ögonlocken. För dig som kommer till oss som privatpatient är priset för en konsultation 600 kronor.

För mer information, frågor om ögonlocksoperationer eller tidsbokning är ni välkomna att kontakta oss.

Före och efter

Ögonlocksoperation
Ögonlocksoperation
Ögonlocksoperation
Ögonlocksoperation
Operationer av ögonlock, vagel och vårtor Pris
Konsultation 600 kr
Vagel - Chalazion 3 500 kr
Vårtor - Tumör eller lokala förändringar ögonlock, Xanthelasma 3 500 kr
Övre ögonlock - Excision av hud, Dermatochalasis 18 000 kr för båda ögonen
Övre ögonlock - Excision av hud och fettprolapi, Dermatochalasis 20 000 kr för båda ögonen
Nedre ögonlock - Excision av hud, Dermatochalasis 22 000 kr för båda ögonen