RLE-Operation Stockholm

ICL

Är kontaktlinser och glasögon ett ständigt bekymmer och en stor kostnad för dig? Är en laseroperation inte ett alternativ?

Tycker du att det är besvärligt att behöva sätta in och ta ut kontaktlinserna varje morgon och kväll? Har dina glasögon varit i vägen eller immat igen när du varit ute och gjort din favoritaktivitet?

ICL operation (Implantable Collamer Lens®)

Det finns nu ett alternativ för dig att njuta av bättre synkvalitet utan den ständiga bördan och krånglet med kontaktlinser och glasögon.

Om du är mellan 21 och 45 och närsynt, översynt eller har astigmatism kan du vara en utmärkt kandidat för ICL operation. Det är en fördel om du inte har haft någon tidigare ögonoperation eller har ögonsjukdomar såsom glaukom, irit eller diabetesretinopati.

Synfel vid fokuseringen av ljus genom ögat är en vanlig orsak till nedsatt synskärpa. Den som har följande synfel och söker en god synskärpa kan vara en kandidat för att genomföra en ICL operation:

  • Närsynthet från -0,5 till -20 dioptrier
  • Översynthet +0,5 till +10 dioptrier
  • Astigmatism upp till 6 dioptrier
Vad är- och hur fungerar ICL?

ICL är en implanterbar lins som arbetar med ögat för att korrigera synen. Till skillnad från traditionella linser som ligger på ytan av ögat, är ICL placerad inuti ögat mellan iris (den färgade delen av ögat) och den naturliga linsen. När den väl är implanterad, kan linsen vara kvar där resten av livet. Men om din syn skulle förändras dramatiskt med tiden, finns möjligheten att linsen byts ut eller tas bort från ögat.

Tunna hornhinnor
Hornhinnan är den genomskinliga krökta ytan på den främre delen av ögat. Eftersom ICL inte förändrar hornhinnans vävnad på något sätt, kan den vara en lämplig behandling för dig om du har tunna hornhinnor och inte går att behandla med ögonlaser.

Designad för att vara permanent, men kan tas bort
Trots att ICL är avsedd att vara permanent placerad inuti ögat för att korrigera din syn, är en av de viktigaste fördelarna med linsen att den lätt kan tas bort och/eller bytas ut vid behov. Till skillnad från korrektion med laser där frisk hornhinnevävnad tas bort permanent, avlägsnas eller förändras ingen vävnad vid ICL-behandling.

Kort återhämtningstid
Återhämtningstiden för ICL är snabb och smärtfri. De flesta patienter återhämtar sig inom en dag eller ännu kortare tack vare den mycket lilla öppningen som krävs för att sätta in linsen i ögat. Patienterna upplever oftast minimalt obehag och brukar gå tillbaka till jobbet redan nästa dag.

Osynlig
Eftersom ICL är belägen mellan regnbågshinnan (iris) och den naturliga linsen är den osynlig för både patienten och andra. Den stabila placeringen av linsen i ögat gör att den ska fungera i samklang med dina vanliga ögonfunktioner. Det enda sättet som du eller någon annan kommer att veta att den finns där, är genom förbättringen av din syn. Du kommer varken se eller känna linsen när den är inuti ögat.

För mer information, frågor om ICL-linsimplantat eller tidbokning är ni välkomna att kontakta oss.

ICL - Linsimplantat Pris
Monofokal 22 000 kr/öga
Monofokal torisk 26 000 kr/öga