RLE-Operation Stockholm

LASEK - Ögonlaserbehandling

LASEK ögonlaser, för dig med mindre eller större synfel och som är mellan 20–45 år. LASEK är den äldsta och mest beprövade laserbehandlingen runt om i hela världen och den mest skonsamma behandlingen för dina ögon, även om metoden kan medföra en viss skavkänsla, ljuskänslighet och värk i varierande grad. Du får smärtstillande tabletter och ögondroppar med dig hem efter din behandling. För dig med synfel upp till -5 D eller för tunn hornhinna är detta den bästa behandlingsmetoden.

LASEK är en behandling som kan korrigera närsynthet, översynthet eller astigmatism. Målet med LASEK är att slippa glasögon/kontaktlinser i vardagen. Man kan förväntas uppnå samma synskärpa som med bästa glasögon/kontaktlinser innan behandlingen.

LASEK är en välbeprövad lasermetod som används i stor utsträckning i hela världen för att korrigera synfel. Man tar endast bort ca 30–90 tusendelar av den 500 tusendels millimetertjocka hornhinnan. Lasern har en ”eye-tracker” som ser till att lasern träffar på rätt ställe även om du rör på ögat under behandlingen. Epitelet avlägsnas med en svag alkohol-lösning på hornhinnan och med laser ändras formen på den för att få bort synfelet. För att underlätta läkning och minska besvär får du en bandagelins efter behandlingen. Vi behandlar vanligtvis båda ögonen vid samma tillfälle. Innan behandlingen får du bedövningsdroppar och själva laserbehandlingen tar mellan 10 och 45 sekunder beroende på graden av synfel. Behandlingen är utan obehag och smärta.

För mer information, frågor om LASEK eller tidsbokning är ni välkomna att kontakta oss.

Så här går en LASEK ögonlaserbehandling till

Förundersökning
Förundersökningen utförs av vår optiker, om något avvikande upptäcks under denna kommer även ögonläkare konsulteras. Det är viktigt att inte bära kontaktlinser före undersökningen, 1 vecka för mjuka linser och 4 veckor för hårda.

Vid förundersökningen utförs mätningar för att se att dina ögon är friska och lämpliga för LASEK. Om möjligt ta gärna med aktuella värden på ditt synfel i form av glasögonrecept eller linsförpackning.

Du kommer få pupillvidgande ögondroppar under undersökningen. Dessa kommer göra att din pupill förstoras och du kommer se suddigt både på nära och långt håll. Ögondroppens effekt kan hålla i sig upp till 3 dagar. Därför är det inte rekommenderat att du kör bil samma dag som undersökningen.

Efter behandlingen
Dom första dagarna efter behandlingen kommer du uppleva smärta, tårflöde, synnedsättning och ökad ljuskänslighet. Det är normalt att din syn är ostabil de första veckorna efter genomgången LASEK. 2-4 veckor efter behandlingen ska du undvika: att få vatten i ögonen, gnugga ögonen, smink, bada, basta, vistas i rökiga/dammiga miljöer, aktiviteter med risk för slag och stötar mot ögat.

Fram tills återbesöket rekommenderar vi att du avstår från bilkörning. Synskärpan blir stabil 1-3 månader från behandlingsdatumet och vi följer dig under denna process.

Ögonlaser Pris
LASEK 19 000 kr för båda ögonen