RLE-Operation Stockholm

Behandla din grå starr (katarakt)

Att ha fått grå starr innebär att ögats egen lins har blivit grumlig. Grå starr är en synnedsättande sjukdom som vanligtvis drabbar personer över 60 år. Har du drabbats av grå starr upplevs synskärpan försämrad och synen kan upplevas disig eller dimmig. Ett vanliga symptom är ljuskänslighet och besvär med bländning.

Grå starr behandlas med en operation där ögats grumliga lins byts ut mot en ny konstgjord lins. Operationen är smärtfri och utförs under lokalbedövning med ögondroppar. Själva operationen tar ungefär 10 minuter per öga.

För mer information, frågor om gråstarr eller tidsbokning är ni välkomna att kontakta oss.

För dig som har gråstarr och inte bor i Stockholm

Slipp långa väntetider för din gråstarr! du vet väl att du är välkommen till oss i Stockholm vart du än bor i landet utan extra kostnad – vanlig patientavgift 275 kr och högkostnadsskydd gäller.

Om du har gråstarr och bor i ett annan del av Sverige är du hjärtligt välkommen till oss på Lamera Medical Clinic i Solna. Vi är norra Stockholms största ögonklinik och vi är ackrediterade av Region Stockholm gällande gråstarrsoperationer och vi har alltid korta väntetider.

Om du är osäker och vill veta mer om hur du snabbt kan komma till oss, ring så berättar vi mer.

Bli kvitt dina glasögon vid din gråstarroperation

Co-pay/ medfinansiering - en bättre lins till ett bättre pris vart du än bor i Sverige.

Som gråstarrspatient hos oss i Solna har du även möjlighet att få en bättre lins inopererad än den vanliga standardlins som din Region ersätter, en så kallad premiumlins. Du betalar då endast en mellanskillnad mellan den vanliga standardlinsen och premiumlinsen. Genom att Region Stockholm tillåter så kallad medfinansiering så har även du som inte bor i Stockholm rätt att ta del av denna förmån.

Det finns olika varianter av premiumlinser men alla har samma syfte, att göra dig så glasögonfri som möjligt. En premiumlins korrigerar gråstarr och synfel som ålderssynthet, närsynthet, översynthet och astigmatism/brytningsfel.

Co-Pay/medfinansiering Pris
Co-Pay Multifokal sfärisk och torisk 22 000 kr/öga
Co-Pay Monofokal sfärisk mellanavstånd 5 000-8 000 kr/öga
Privat katarakt Pris
Privat katarakt Monofokal sfärisk 16 000 kr/öga
Privat katarakt Monofokal torisk 18 000 kr/öga
Privat katarakt monofokal sfärisk mellanavstånd 19 000 kr/öga
Privat YAG-laser 3 600 kr/öga