Ögonlocksoperation

Medicinska injektioner

Ögonen är område i ansiktet som ofta speglar hur vi mår, både på in och utsidan. De rynkor som framträder vid yttre ögonvrån brukar kallas kråksparksrynkor. De uppkommer av mimiska rörelser i ögats ringmuskler. Genom att behandla muskeln med avslappnande medel så slappnar den av och kan inte dra ihop sig lika kraftigt. Detta resulterar i slätare hud samt en öppnare och piggare blick.

Medicinska injektioner är en säker behandling som väl utförd ger dig ett naturligt resultat och ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut. Medlet används bland annat mot kråksparkar och argrynkor.

Våra medicinska injektioner görs av läkare som är ögonspecialister.

Kråksparkar

Kråksparkar är de små tunna veck och rynkor som uppstår vid sidan av ögat när du skrattar eller kisar, även kallade skrattrynkor. Om man upplever att dessa kråksparkar ger ansiktet ett åldrat utseende och man skulle vilja motverka eller bearbeta dem går området att behandla. Beroende på hur dina kråksparkar och din mimik ser ut kan man välja att behandla området på olika sätt.

I vissa fall väljer man att behandla området med mycket små mängder av Botulinum toxin som får muskulaturen som skapar rynkorna att slappna av och på så sätt skapa en slätare yta och en öppnare blick. I andra fall väljer man att behandla dina kråksparkar med en tunnflytande filler som tillsätter fukt och volym i huden och fyller ut rynkorna från insidan. I några fall är en kombination av båda den absolut bästa lösningen.

Argrynkor

Rynkor mellan ögonen är ofta en av de första rynkor vi lägger märke till. Eftersom dessa rynkor kan få oss att se bevärade ut kallas de ofta för bekymmersrynka eller argrynka. Anledningen till att vi ofta utvecklar en bekymmersrynka tidigt är att området (glabella) har en mycket aktiv muskulatur.

När vi grimaserar, kisar mot solen, är bekymrade eller får försämrad syn aktiveras muskulaturen i glabella och pressar ihop huden i en "glabellarynka". Argrynkan börjar som en dynamisk rynka (syns i rörelse) för att successivt övergå till att bli en statisk rynka (syns i vila).

Blefarospasm

Blefarospasm är en muskelspasm i ögat orsakat av överaktivitet i muskler som styr blinkningsfunktionen. Sjukdomen är tre gånger vanligare hos kvinnor och drabbar mest vuxna. Behandling kan ske med till exempel Botulinumtoxin som kan paralysera muskeln genom att hämma frisättningen av acetylkolin som är den transmittor som utlöser muskelkontraktionen.

För mer information, frågor om medicinska injektioner eller tidsbokning är ni välkomna att kontakta oss.

Medicinska injektioner
Kråksparkar, argrynkor och Blefarospasm
Pris
1 område 3 000 kr
2 områden 4 000 kr
3 områden 4 500 kr