Ögonläkare

Träffa din ögonläkare i mobilen

Så här går det till

Vi gör det möjligt för dig som patient att träffa våra läkare via videochatt i din mobiltelefon. På detta sätt kan du som av olika anledningar behöver träffa en ögonläkare och kanske har rörelsesvårigheter, befinner dig i utlandet eller är sjuk utöver din ögonåkomma, få möjlighet att få konsultation av våra ögonläkare. Under videosamtalet kommer vår ögonspecialist ställa olika frågor och titta på dina ögon. Därefter rekommenderas åtgärd tex utskrivning av eventuellt recept eller remiss till ögonklinik för vidare specialistvård.

1. Boka tid

Först ringer man till oss på telefonnummer 08-551 074 00 och bokar en tid. Man beskriver då sitt problem och man får en inbokad tid. Denna tjänst är ett komplement till ett vanligt läkarbesök och väntetiden är vanligtvis 1–2 veckor. Om ärendet skulle vara av akut natur och det finns fria akuttider kan det finnas möjlighet till konsultation redan samma dag.

2. Ladda ner mobilappen och logga in säkert med BankID

Innan man startar ett videosamtal måste man ladda ner appen Vårdrummet Video. Klicka på ikonen Google Play eller App Store nedan i din mobiltelefon. Kom ihåg att appen kan bara ladas ner i din mobiltelefon. När du har laddat ner appen i din mobiltelefon loggar du enkelt in vi ditt Mobila BankID.

Google playApp Store

3. Bli uppringd direkt i appen

När det är dags kommer du att bli uppringd direkt i appen. Läkaren har då tagit del av informationen som du delat och är väl förberedd på att träffa dig. Inför mötet skickar vi en påminnelse via SMS.

4. Vårdmötet är igång

Du får upp till 10-15 minuters samtalstid vid ditt läkarbesök. Precis som vanligt förs journal och skulle du behöva så kan vi enkelt boka en ny tid till återbesök direkt i din mobiltelefon eller till fysisk ögonklinik.

Vad händer sedan?

Våra läkare kommer i slutet av videomötet att rekommendera lämplig behandling. Behandlingen kan vara antingen läkemedel på recept, utfärdande av intyg eller skriven remiss för vidare vård.

Vad kostar det?

Patientavgiften är 250 kr och appen är gratis att ladda ner på din mobil.

Personuppgiftsbehandling

Information kring mötesbokningar behandlas under sträng sekretess i enlighet med personuppgiftslagen och patientdatalagen. Videomöten på Lamera Medical Clinic spelas inte in och dokumenteras således inte utöver läkarens anteckningar i din journal, precis som vid ett vanligt läkarbesök.